Pijnlijke benen

Pijnlijke benen zijn erg vervelend en hinderlijk. U heeft er alles aan proberen te doen. Vaak zegt de huisarts over pijnlijke benen, waarvan de klachten niet zo specifiek zijn :”ik weet het ook niet meer, je moet er maar mee leren leven”. Niet bepaald een prettig vooruitzicht! In de meeste gevallen brengt de vacuümtherapie wel uitkomst, omdat veel klachten worden veroorzaakt door een verminderde doorbloeding in de haarvaten, de allerkleinste bloedvaatjes. Tot verbazing van de huisarts verdwijnen in veel gevallen de klachten!

Voordelen VasoQure

  • Vaak binnen enkele weken resultaat
  • Pijnloze behandelingen
  • Onder begeleiding van een fysiotherapeut
  • Geen medicijnen of operatie nodig
  • (Deels) vergoed door zorgverzekering

    (indien aanvullend verzekerd)

Werkt het voor mij?

Vul onze vragenlijst in, zodat wij kunnen inschatten of onze aanpak werkt!

Meer weten?

Wilt u met ons of 1 van onze locaties in contact komen?
Wij helpen u graag verder!

Herkennen van klachten en symptomen

Opeens een stekende pijn in de kuiten die niet snel weggaat en waarvan u ook niet weet waar het vandaan komt. Vacuümtherapie biedt uitkomst bij pijn die ontstaat bij inspanning, maar waarbij u vindt dat het wel heel erg snel optreedt. In eerste instantie is het herkennen van pijn niet moeilijk, het is er gewoon, maar wat moet u nu doen als het heel regelmatig optreedt? Veel mensen gaan dan naar de dokter om te vragen wat er aan de hand is. Die weet het vaak ook niet en na verloop van tijd zal hij zeggen dat u ermee moet leren leven. Dat hoeft nu niet meer, want met de vacuümtherapie bent u zo van uw klachten af!  VasoQure Nederland heeft daarvoor een effectieve behandelmethode ontwikkeld. Met de combinatie fysio- en vacuümtherapie helpt VasoQure Nederland u verder en horen pijnlijke spieren snel tot het verleden.

Pijnlijke benen

Pijnlijke benen is een vervelende klacht waarvan de oorzaak een verslechterde doorbloeding kan zijn. Pijnlijke benen komen vaak voor. Loop er niet mee door en laat u helpen met de vacuümtherapie. Vaak is de oorzaak van pijnlijk benen niet te achterhalen op de klassieke manier. De dokter weet het ook niet meer maar de patiënt blijft er mee zitten Vrijwel nooit wordt er gedacht aan een probleem in de microcirculatie. Toch is dat meestal het geval en daarom helpt de vacuümtherapie ook zo geweldig bij aspecifieke pijnklachten. Na de vacuümtherapie verdwijnen de pijnklachten, voelen de spieren soepeler aan en gaat bewegen makkelijker. Het lijkt een wonder maar de verklaring is even logisch als simpel: de microcirculatie wordt door de vacuümtherapie belangrijk verbeterd.

Voordelen van fysio- en vacuümtherapie

Pijnstillende middelen zoals aspirine, paracetamol en tramadol worden vaak voorgeschreven om de pijn te verminderen. Dit is lang niet altijd meer nodig, omdat pijn verholpen kan worden met de combinatie van vacuüm- en fysiotherapie.

De combinatie van vacuümtherapie en fysiotherapie richt zich op het verbeteren van de doorbloeding van de benen. Door meer te bewegen en het toepassen van vacuümtherapie kan er meer zuurstofrijk bloed door de vaten stromen. Hierdoor worden de afvalstoffen beter afgevoerd. De combinatie van vacuümtherapie, looptraining en voedingsadviezen van onze fysiotherapeut zorgen voor een goede behandeling.

Het verloop van de behandeling

Bij uw eerste bezoek aan 1 van de VasoQure behandelcentrawordt bepaald of wij u kunnen helpen met onze nieuwe therapie. U heeft een uitgebreid intakegesprek met de fysiotherapeut. Tijdens dit gesprek worden uw klachten besproken, wordt de oorzaak geïdentificeerd en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Elke behandeling bestaat in ieder geval uit een 30 minuten durende vacuümbehandeling, gevolgd door lopen op de loopband, andere oefeningen of manuele verrichtingen. De combinatie van vacuümtherapie en fysiotherapie is erop gericht om de bloedcirculatie te verbeteren.
De behandeling wordt afgesloten met een evaluatie. Daarin worden de resultaten met u besproken. De fysiotherapeut geeft vervolgens het verdere verloop van het behandeltraject aan en verstrekt (leefstijl)adviezen.