Rusteloze benen geven veel onrust

Uw benen niet stil kunnen houden, het gevoel te moeten bewegen of lopen. Veel mensen met rusteloze benen kunnen met goed resultaat geholpen worden met de VasoQure methode, waar fysiotherapie gecombineerd wordt met vacuümtherapie. Niet kunnen stil zitten en ’s nachts uw partner uit de slaap houden met het trappelen van de benen. Heel herkenbaar voor mensen die last hebben van “restless legs”. Inmiddels zijn veel mensen behandeld met de VasoQure methode. De therapie blijkt in de meeste gevallen goed te helpen en een heel gunstig effect te hebben op de symptomen van rusteloze benen die doeltreffend kunnen worden verholpen. Vacuümtherapie is een innovatieve behandeling van rusteloze benen.

Voordelen VasoQure

  • Vaak binnen enkele weken al resultaat
  • Pijnloze behandelingen
  • Onder begeleiding van een fysiotherapeut
  • Geen medicijnen of operatie nodig
  • (Deels) vergoed door zorgverzekering

    (indien aanvullend verzekerd)

Werkt het voor mij?

Vul onze vragenlijst in, zodat wij kunnen inschatten of onze aanpak werkt!

Meer weten?

Wilt u met ons of 1 van onze locaties in contact komen?
Wij helpen u graag verder!

Rusteloze benen geven veel onrust

Rusteloze benen, ook wel bekend als Restless Legs Syndrome (RLS), is het spontaan en ongecontroleerd bewegen van de benen. Loop er niet mee door! Laat u behandelen volgens de VasoQure methode. VasoQure Nederland heeft inmiddels ruime ervaring opgedaan met de behandeling van RLS. Onderzoek i.s.m. de stichting RLS (Amersfoort) heeft uitgewezen dat de meeste van de patiënten positief reageren op de behandeling met vacuümtherapie (in combinatie met fysiotherapie). Laat uw nachtrust niet langer verstoren door de rusteloze benen en laat u behandelen met de innovatieve vacuümtherapie. Patiënten die last hebben van rusteloze benen hebben nu een alternatief met grote kans op genezing of verbetering. Neem vrijblijvend contact op voor advies of meer informatie.

Herkennen van klachten en symptomen

Rusteloze benen (RLS) treedt zowel overdag als ’s avonds op. Patiënten omschrijven de aandoening als een kriebelend, jeukend en branderig gevoel in de boven- en onderbenen. Heel vaak wordt dit gevoel veroorzaakt door het niet goed functioneren van de microcirculatie in de benen. Soms gaat het optreden van de rusteloze benen gepaard met krampen in de benen. Een teken dat er vaak ook op wijst dat er iets met de circulatie aan de hand is en dat in de meeste gevallen kan worden verholpen met de vacuümtherapie. Het positieve effect van vacuümtherapie is al aangetoond bij vele patiënten en is inmiddels aanleiding tot verder medisch onderzoek, ook in andere landen. Gelukkig wordt het steeds bekender dat vacuümtherapie een zeer reëel alternatief vormt bij de niet-medicamenteuze behandeling van  ‘Restless Legs’.  Stop met rusteloze nachten en probeer de vacuümtherapie.

De voordelen van fysio- en vacuümtherapie

De traditionele behandelmethode bestaat uit het voorschrijven van geneesmiddelen. De behandeling van RLS met deze medicijnen kan tot ongewenste bijwerkingen leiden. Te denken valt aan: misselijkheid, dufheid, hoofdpijn, gedesoriënteerd zijn en een verstoorde nachtrust. Omdat RLS door een verminderde doorbloeding van de benen kan worden veroorzaakt, geeft behandeling met medicijnen vaak niet het gewenste resultaat. Vacuümtherapie Breukelen heeft een nieuwe behandelmethode ontwikkeld die zich richt op het verbeteren van de doorbloeding van de benen.

Met de combinatie van vacuüm- en fysiotherapie biedt VaSoQure Nederland een effectieve behandeling van rusteloze benen. Door het toepassen van vacuümtherapie kan er meer zuurstofrijk bloed door de vaten stromen. Hierdoor krijgen de beenspieren meer zuurstof en worden de afvalstoffen beter afgevoerd waardoor de spieren minder vermoeid aanvoelen. Het voordeel hiervan is dat de beenspieren overdag en ’s avonds beter ontspannen zijn en de klachten sterk verminderen of zelfs verdwijnen. De combinatie van vacuümtherapie, looptraining en fysiotherapie zorgen voor een doelmatige en effectieve behandeling van RLS. Laat u daarom behandelen bij één van de behandelcentra van VasoQure Nederland!

Het verloop van de behandeling

Bij uw eerste bezoek wordt bepaald of wij u kunnen helpen met onze nieuwe therapie. U heeft een uitgebreid intakegesprek met de fysiotherapeut. Tijdens dit gesprek worden uw klachten besproken, wordt de oorzaak geïdentificeerd en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Elke behandeling bestaat in ieder geval uit een 30 minuten durende vacuümbehandeling, gevolgd door lopen op de loopband, andere oefeningen of manuele verrichtingen. De combinatie van vacuümtherapie en fysiotherapie is erop gericht om de bloedcirculatie te verbeteren.

De behandeling wordt afgesloten met een evaluatie. Daarin worden de resultaten met u besproken. De fysiotherapeut geeft vervolgens het verdere verloop van het behandeltraject aan en verstrekt (leefstijl)adviezen.